Skip to main content

Forebygg mot skader og lekkasjer på hus og bygg

By 5. september 2016Nyheter

Hvert år gjør lekkasjer i takrenner skader på bygninger for enorme summer. Skader som forsikringsselskapene sjelden dekker. Hva kan du gjøre for å hindre at slike skader skal skje hos deg?

Sjekk takrennene på boligen

Takrenner er ikke det huseiere tenker oftest på, det vet vi. De fleste hus og bygninger har en takrenner som skal føre vann ned fra taket og bort fra huset for å unngå vannskader og råte. Takrennene gjør dette uten at vi trenger å bry oss så mye med det – så lenge det fungerer. Men det er grunn til å være på vakt. Det kan gå kort tid fra en lekkasje oppstår eller et nedløp går tett til skaden blir et faktum. Det kan bli kostbart, for forsikringsselskapene dekker sjeldent slike skader – i noen tilfeller kan skadene være på flere hundre tusen.

Takrenner med skjøter er et problem for entreprenører og boligprodusenter

Takrenner med skjøter har en tendens til å begynne å lekke. Ofte kreves det mye vedlikehold og ettersyn for å unngå lekkasjer, og mange ganger så lekker det uansett. Entreprenører og boligprodusenter bruker unødig mye tid på reklamasjoner på grunn av lekkasjer. For boligeieren er det irriterende med takrenner som lekker – og i enkelte tilfeller kan det føre til uønskede isdannelser rundt huset der man ferdes. Derfor velger stadig flere entreprenører, blikkenslagere og boligprodusenter skjøtefrie takrenner fra Kaizer.

Hva fører til lekkasje i takrenner?

Takrenner med skjøt kommer i gitte lengder som så skjøtes sammen. Skjøtene er et sårbart punkt der vann kan trenge igjennom. Skjøtene gir også et feste for løv, mose og smuss, slik at takrennene ikke tar unna vann som den skal. Vannet føres i stedet ukontrollert til andre steder, f.eks. langs veggen, noe som kan gjøre store vann- og råteskader hvis det ikke blir fikset raskt.

Kaizer skjøtefrie takrenner ref. 9 bilde 3Hvordan kan du unngå lekkasje?

 • Sjekk takrennens funksjon ved jevne mellomrom – gjerne hver vår og høst.
 • Benytt Kaizer Skjøtefrie Takrenner når du bygger hus eller rehabiliterer takrenner, tak og fasade – det vil minimalisere risiko for lekkasje og gjøre vedlikeholdet enklere.
 • Rens takrenner for løv, mose og smuss etter behov – gjerne hver vår og høst.

Kaizer – markedsledende på skjøtefrie takrenner med 30 forhandlere i Norge

Med Kaizer Skjøtefrie Takrennesystemer er vårt mål å gi eiere av boliger, driftsbygninger og næringseiendommer i Norge et tryggere og sikrere alternativ til de skjøtete takrennene:

 • Ingen skjøter – ingen lekkasjer – ingen skader på hus og bygg
 • Enklere vedlikehold
 • Spesielle deler med liming i hjørner og nedløp gir minimal fare for lekkasjer
 • Kaizer Skjøtefrie Takrennesystemer valses ut på stedet og gir et skreddersydd resultat
 • 40 % større vannkapasitet
 • Unikt festesystemet med skjulte kroker som sørger for en sterk og solid konstruksjon tilpasset et tøft nordisk klima
 • Kan leveres med løvfanger, som hindrer løv i å samle seg i takrennene
 • Estetisk vakkert utseende – gir huset en «ansiktsløftning»
 • Leveres i resirkulert aluminium i 7 farger, sink eller kopper

Ta gjerne kontakt med oss for en prat om takrenner.

Vi har forhandlere i hele Norge. Klikk her for forhandleroversikt.